Ceny serów w Polsce (25-31.03.2013)

W okresie o 25 do 31 marca 2013 roku obserwowano spadki notowań w obrębie serów w Polsce. Tylko nieznaczne wzrosty zanotowano w przypadku serów: Podlaskiego, Zamojskiego i Morskiego oraz serka wiejskiego i twarogu.

Ceny serów w Polsce (25-31.03.2013)

Ceny serów (18-24.03.2013):

a) typu Edamski

  • cena – 13,87 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

b) typu Gouda

  • cena – 13,68 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%

c) typu Cheddar

  • cena – 13,92 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 0,9%

d) typu Ementaler

  • cena – 14,79 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%

e) typu Podlaski, Zamojski, Morski

  • cena – 13,48 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

f) typu Mozzarella

  • cena – 14,88 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%

g) typu Feta

  • cena – 9,97zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

h) pleśniowe

  • cena – 20,20 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

i) twaróg min. 40% tł.

  • cena – 9,28 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%

j) serek wiejski min. 40% tł.

  • cena  6,87 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%



Tagi:
źródło: