Rynek produktów mleczarskich w Polsce (18-24.02.2013)

W okresie od 18 do 24 lutego 2013 roku zanotowano nieznaczne zmiany w cenach produktów mleczarskich w Polsce.

Rynek produktów mleczarskich w Polsce (18-24.02.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (18-24.02.2013):
  • cena – 13,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
Ceny mleka w proszku (18-24.02.2013):
  • cena – 11,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Ceny mleka zagęszczonego (18-24.02.2013):
  • cena – 6,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny serwatki w proszku (18-24.02.2013):
  • cena – 3,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (18-24.02.2013):
  • cena – 17,51 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka spożywczego UHT (18-24.02.2013):
  • cena – 18,39 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego (18-24.02.2013):
  • cena – 382,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny kefiru (18-24.02.2013):
  • cena – 2,69 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Cena śmietany i śmietanki (18-24.02.2013):
  • cena – 5,67 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena serów (18-24.02.2013):

a) typu Edamski
  • cena – 14,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
b) typu Gouda
  • cena – 13,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,9%
d) typu Ementaler
  • cena – 14,38 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,39 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
f) typu Radamer
  • cena – 14,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
g) typu Mozzarella
  • cena – 15,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
h) typu Feta
  • cena – 10,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
i) pleśniowe
  • cena – 2,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%
j) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,33 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
k) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 6,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%


Tagi:
źródło: