Ceny serów w Polsce (16.04.2017)

W okresie od 9 do 16 kwietnia 2017 r. w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego, Ementalera i wiejskiego spadła.

Ceny serów w Polsce (16.04.2017)

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego

  • cena – 13,34 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%

Cena sera Gouda

  • cena – 13,28 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Cena sera Cheddar

  • cena – 13,06 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%

Cena sera Ementaler

  • cena – 14,71 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,5%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 13,71 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 14,42 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

Cena sera Feta

  • cena – 9,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

Cena sera pleśniowego

  • cena – 18,77 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,1%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 8,95 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 6,59 zł/kg 

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%



Tagi:
źródło: