Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (01-07.09.2014)

W dniach od 1 do 7 września 2014 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zaobserwowano jedynie w obrębie cen kefiru oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (01-07.09.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 14,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 10,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 5,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,3%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 2,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –bez zmian
Ceny kefiru:
  • cena – 2,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 6,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
 


Tagi:
źródło: