Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (03-09.11.2014)

W dniach od 3 do 9 listopada 2014 roku odnotowano w części przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano natomiast w obrębie cen mleka w proszku, mleka spożywczego UHT, jogurtu naturalnego i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (03-09.11.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 14 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 6,17 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,55 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,86 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,94 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadeko 0,1%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,07 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadeko 0,5%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,81 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadeko 1,2%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,97 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian



Tagi:
źródło: