Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13-19.04.2015)

W dniach od 13 do 19 kwietnia 2015 roku odnotowano różnorodną tendencję cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13-19.04.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,35 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,99 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,50 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,96 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,97 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,67 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,88 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%



Tagi:
źródło: