Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.03.2015)

W dniach od 16 do 22 marca 2015 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Z kolei cena mleka zagęszczonego, jogurtu naturalnego, serwatki w proszku i mleka UHT zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.03.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 14,16 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 6,12 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,50 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,81 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,94 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,01 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,76 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 1,5%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,03 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%



Tagi:
źródło: