Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16.10.2016)

W dniach od 10 do 16.10.2016 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena zagęszczonego mleka i jogurtu naturalnego zmalała, a cena kefiru pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16.10.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 18,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 8,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
Ceny zagęszczonego mleka:
  • cena – 6,38 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 3,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%
 


Tagi:
źródło: