Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20-26.01.2013)

W dniach od 20 do 26 stycznia 2014 roku obserwowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Wzrost cen odnotowano jedynie w obrębie mleka w proszku oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20-26.01.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (20-26.01.2014):
  • cena – 17,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka w proszku (20-26.01.2014):
  • cena – 14,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka zagęszczonego (20-26.01.2014):
  • cena – 5,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – brak danych
Ceny serwatki w proszku (20-26.01.2014):
  • cena – 3,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (20-26.01.2014):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Ceny mleka spożywczego UHT (20-26.01.2014):
  • cena – 2,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny jogurtu naturalnego (20-26.01.2014):
  • cena – 4,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
Ceny kefiru (20-26.01.2014):
  • cena – 2,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
Cena śmietany i śmietanki (20-26.01.2014):
  • cena – 6,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%


Tagi:
źródło: