Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (29.09-05.10.2014)

W dniach od 29 września do 5 października 2014 roku odnotowano w Polsce wobec poprzedniego tygodnia wzrost cen serwatki w proszku, mleka spożywczego pasteryzowanego, jogurtu naturalnego, śmietany i śmietanki oraz masła, a spadek notowań mleka w proszku, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego UHT i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (29.09-05.10.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 13,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 9,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,5%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 6,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,40 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%


Tagi:
źródło: