Ceny serów w Polsce (04-10.08.2014)

W dniach od 4 do 10 sierpnia 2014 roku spadły ceny serów w Polsce wobec poprzedniego tygodnia. Wzrost odnotowano jedynie w przypadku serów: cheddar, feta i twarogów.

Ceny serów w Polsce (04-10.08.2014)

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego
  • cena – 13,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
Cena sera Gouda
  • cena – 13,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Cena sera Cheddar
  • cena – 13,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%
Cena sera Ementaler
  • cena – 15,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 13,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 16,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Cena sera Feta
  • cena – 10,30 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Cena twarogu min. 40% tł.
  • cena – 9,42 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 7,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
 


Tagi:
źródło: