Ceny serów w Polsce (06-12.10.2014)

W okresie od 6 do 12 października 2014 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek odnotowano jedynie w przypadku sera Podlaskiego, Zamojskiego i Morskiego, a także w odniesieniu do sera Gouda, Ementaler i Mozzarella.

Ceny serów w Polsce (06-12.10.2014)

Ceny serów

 
Cena sera Edamskiego
  • cena – 12,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Cena sera Gouda
  • cena – 12,69 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Cena sera Cheddar
  • cena – 13,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%
Cena sera Ementaler
  • cena – 14,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 12,48 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 14,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena sera Feta
  • cena – 10,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena twarogu min. 40%
  • cena – 9,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 6,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%


Tagi:
źródło: