Ceny serów w Polsce (13-19.10.2014)

W okresie od 13 do 19 października 2014 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek odnotowano jedynie w przypadku sera Cheddar, Mozzarella i twarogu.

Ceny serów w Polsce (13-19.10.2014)

Ceny serów

 
Cena sera Edamskiego
  • cena – 13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena sera Gouda
  • cena – 12,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Cena sera Cheddar
  • cena – 13,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 4,9%
Cena sera Ementaler
  • cena – 15,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 12,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 14,43 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%
Cena sera Feta
  • cena – 10,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Cena twarogu min. 40%
  • cena – 9,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 6,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian


Tagi:
źródło: