| Autor: redakcja6

Certyfikacja wędlin podczas cyklu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja" [foto]

Dnia 22 lutego 2013 roku odbyła się VIII edycja Certyfikacji Tradycyjnych Wielkopolskich Wyrobów Wędliniarskich przeprowadzonej w ramach cyklu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja".

Certyfikacja wędlin podczas cyklu



Certyfikacja i Konkursy Wędliniarskie zorganizowane zostały przez Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu i poznański Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

W ramach tego wydarzenia wyłoniono wyroby wędliniarskie o najwyższej jakości, zaprezentowane przez zakłady przetwórcze z całej Polski. Produkty oceniane były przez dwie niezależne komisje. Pierwsza z nich składała się ze specjalistów związanych z produkcją wędlin. Z kolei w skład drugiej wchodzili konsumenci.

Selekcja dokonana została w kilku kategoriach. Brano pod uwagę nie tylko smak produktów wędliniarskich, ale również walory wzrokowe, przekrój wyrobów oraz powiązanie z polską tradycją Wielkiej Nocy. Wyroby poddawano również badaniom fizyko-chemicznym.

Wręczenie Certyfikatów Jakości zaplanowano na 15 marca 2013 roku.


Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z dzisiejszego wydarzenia. Fotografie znajdziecie w galerii poniżej.



Tagi:
źródło: