- Artykuły i Analizy
- Biznes
- Ceny rolnicze
- Dotacje i dopłaty
- Finanse i prawo
- Gospodarz.pl
- Leśnictwo
- Nawozy i środki ochrony roślin
- Ogrodnictwo
- Produkcja roślinna
- Produkcja zwierzęca
- Przetwórstwo spożywcze
- Targi i konferencje
- Technika rolnicza
- Z kraju
- Z regionu
- Z życia firm
- Z życia instytucji
- Ze świata
- Ziemia rolna
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto: sxc.hu
Ceny kurcząt całych i jaj konsumpcyjnych w Polsce i UE (03-10.11.2014)
W dniach od 3 do 10 listopada 2014 roku odnotowano w Unii Europejskiej wzrost cen jaj konsumpcyjnych i kurcząt całych wobec notowań sprzed tygodnia.
Jesteś w kategorii wiadomości:
Ceny kurcząt i jaj w Polsce
Cena kurcząt całych (65%):
- cena 10.11.2014 – 120,93 euro/100 kg
- cena 03.11.2014 – 119,65 euro/100 kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
- cena w PLN – 510,85 zł/100 kg
Cena jaj konsumpcyjnych (kl. M i L):
- cena 10.11.2014 – 131,46 euro/100 kg
- cena 03.11.2014 – 130,92 euro/100 kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
- cena w PLN – 555,35 zł/100 kg
Ceny kurcząt i jaj w Unii Europejskiej
Średnia cena kurcząt całych (65%):
- cena 10.11.2014 – 182,65 euro/100 kg
- cena 03.11.2014 – 182,43 euro/100 kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
- cena w PLN – 771,57 zł/100 kg
Średnia cena jaj konsumpcyjnych (kl. M i L):
- cena 10.11.2014 – 132,21 euro/100 kg
- cena 03.11.2014 – 131,42 euro/100 kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
- cena w PLN – 559,75 zł/100 kg
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto: sxc.hu
-
Ceny skupu zbóż według GUS
-
Skup zbóż według GUS
-
Polski eksport pszenicy poza UE obniżył się gwałtownie w połowie tego sezonu
-
W tym sezonie tempo naszego eksportu zbóż poza UE spadło o blisko 1/3
-
Ceny drobiu w Polsce (14.04.2024)
-
Rynek produktów mleczarskich w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny serów w Polsce (14.04.2024)
-
Rynek mięsa w Polsce (07.04.2024)
-
Rynek zbóż w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny produktów mlecznych w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego (07.04.2024)
-
Ceny żywca wieprzowego, wołowego i drobiowego (07.04.2024)