BIEŻĄCE NOTOWANIA




Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.03.2017)


Dodano: 30.03.2017

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W dniach 13-19.03.2017 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka spożywczego pasteryzowanego, mleka w proszku, serwatki w proszku i masła zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.03.2017)

Jesteś w kategorii wiadomości:


Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła:

  • cena – 1,74 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,81 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 7,13 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 11%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,61 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,92 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,16 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,63 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,16 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%


źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto: sxc.hu


Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl