- Artykuły i Analizy
- Biznes
- Ceny rolnicze
- Dotacje i dopłaty
- Finanse i prawo
- Gospodarz.pl
- Leśnictwo
- Nawozy i środki ochrony roślin
- Ogrodnictwo
- Produkcja roślinna
- Produkcja zwierzęca
- Przetwórstwo spożywcze
- Targi i konferencje
- Technika rolnicza
- Z kraju
- Z regionu
- Z życia firm
- Z życia instytucji
- Ze świata
- Ziemia rolna
źródło: Gospodarz.pl/KOWR foto: LIR
Ceny sprzedaży produktów wieprzowych
W styczniu 2020 r., w ślad za obniżką cen żywca, taniała wieprzowina sprzedawana przez zakłady mięsne.
Jesteś w kategorii wiadomości:
Półtusze wieprzowe zbywano po 8,72 zł/kg, a więc o 7% taniej niż w grudniu 2019 r., ale o 39% drożej niż w styczniu 2019 r. Cena schabu środkowego z kością uległa obniżce o 4% do 12,51 zł/kg, ale była o 9% większa niż przed rokiem. W styczniu br., w stosunku do grudnia 2019 r., szynka gotowana podrożała o 3% do 20,28 zł/kg. Jednocześnie jej cena była o 20% wyższa niż w styczniu 2019 r.
W trzecim tygodniu lutego 2020 r. cena półtusz wieprzowych wynosiła 8,96 zł/kg i była o 6% wyższa niż w analogicznym tygodniu stycznia br. W tym czasie cena 1 kg szynki gotowanej zwiększyła się o 2% do 20,93 zł, a schabu środkowego z kością – o 1% do 12,23 zł. W porównaniu z notowaniami sprzed roku półtusze podrożały o 41%, szynka gotowana – o 25%, a schab środkowy z kością – o 8%.
źródło: Gospodarz.pl/KOWR foto: LIR
-
Ceny skupu zbóż według GUS
-
Skup zbóż według GUS
-
Polski eksport pszenicy poza UE obniżył się gwałtownie w połowie tego sezonu
-
W tym sezonie tempo naszego eksportu zbóż poza UE spadło o blisko 1/3
-
Na świecie produkty mleczarskie drożały w marcu szósty miesiąc z rzędu
-
Ceny jaj w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny rzepaku i produktów jego przerobu (07.04.2024)
-
Ceny skupu świń rzeźnych (07.04.2024)
-
Ceny przetworów mlecznych w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny serów w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny drobiu w Polsce (07.04.2024)
-
Rynek mięsa w Polsce (31.03.2024)