BIEŻĄCE NOTOWANIA




Eksport mięsa czerwonego łącznie z podrobami i przetworami


Dodano: 25.10.2020

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


Eksport mięsa wołowego wyniósł 47 mln EUR, tj. 12% udziału, a mięsa wieprzowego – 32 mln EUR i 8%.

Eksport mięsa czerwonego łącznie z podrobami i przetworami

Jesteś w kategorii wiadomości:


W tej grupie towarowej największy udział, bo w wysokości 80% miały przetwory mięsne, których wysłano za 322 mln EUR.

W czasie od stycznia do lipca 2020 r. wartość wysyłki mięsa czerwonego wraz z podrobami i przetworami do Wielkiej Brytanii zwiększyła się do 400 mln EUR, co stanowiło 23% w wywozie rolno-spożywczym do tego kraju oraz 18% w całym polskim eksporcie mięsa czerwonego łącznie z podrobami i przetworami.

 

źródło: Gospodarz.pl/KOWR foto: pixabay.com

 

  Poleć
Jesteśmy na: Śledziku Facebooku

 

Tagi: mięso mięso czerwone wołowina wieprzowina




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl