- Artykuły i Analizy
- Biznes
- Ceny rolnicze
- Dotacje i dopłaty
- Finanse i prawo
- Gospodarz.pl
- Leśnictwo
- Nawozy i środki ochrony roślin
- Ogrodnictwo
- Produkcja roślinna
- Produkcja zwierzęca
- Przetwórstwo spożywcze
- Targi i konferencje
- Technika rolnicza
- Z kraju
- Z regionu
- Z życia firm
- Z życia instytucji
- Ze świata
- Ziemia rolna
źródło: Gospodarz.pl/KOWR foto: pixabay.com
Eksport mięsa czerwonego łącznie z podrobami i przetworami
Eksport mięsa wołowego wyniósł 47 mln EUR, tj. 12% udziału, a mięsa wieprzowego – 32 mln EUR i 8%.
Jesteś w kategorii wiadomości:
W tej grupie towarowej największy udział, bo w wysokości 80% miały przetwory mięsne, których wysłano za 322 mln EUR.
W czasie od stycznia do lipca 2020 r. wartość wysyłki mięsa czerwonego wraz z podrobami i przetworami do Wielkiej Brytanii zwiększyła się do 400 mln EUR, co stanowiło 23% w wywozie rolno-spożywczym do tego kraju oraz 18% w całym polskim eksporcie mięsa czerwonego łącznie z podrobami i przetworami.
W czasie od stycznia do lipca 2020 r. wartość wysyłki mięsa czerwonego wraz z podrobami i przetworami do Wielkiej Brytanii zwiększyła się do 400 mln EUR, co stanowiło 23% w wywozie rolno-spożywczym do tego kraju oraz 18% w całym polskim eksporcie mięsa czerwonego łącznie z podrobami i przetworami.
źródło: Gospodarz.pl/KOWR foto: pixabay.com
-
Ceny skupu zbóż według GUS
-
Skup zbóż według GUS
-
Polski eksport pszenicy poza UE obniżył się gwałtownie w połowie tego sezonu
-
W tym sezonie tempo naszego eksportu zbóż poza UE spadło o blisko 1/3
-
Na świecie produkty mleczarskie drożały w marcu szósty miesiąc z rzędu
-
Ceny jaj w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny rzepaku i produktów jego przerobu (07.04.2024)
-
Ceny skupu świń rzeźnych (07.04.2024)
-
Ceny przetworów mlecznych w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny serów w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny drobiu w Polsce (07.04.2024)
-
Rynek mięsa w Polsce (31.03.2024)