BIEŻĄCE NOTOWANIA




Komunikat Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie mrożonych warzyw


Dodano: 10.07.2018

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


Główny Inspektor Sanitarny przypomina, że większość mrożonych warzyw, w tym kukurydzę słodką, należy ugotować przed spożyciem.

Komunikat Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie mrożonych warzyw

Jesteś w kategorii wiadomości:


Dotyczy to również sytuacji, gdy mrożone warzywa są dodawane do sałatek, produktów typu smoothie czy dipów.
 
Należy zawsze przygotowywać żywność zgodnie z instrukcją zawartą na etykiecie produktu.
 
Mrożona kukurydza słodka jest prawdopodobnym źródłem ogniska zatruć listeriozą, które wystąpiło w pięciu europejskich krajach. Listerioza jest rzadką, ale poważną chorobą wywoływaną przez bakterię Listeria monocytogenes, która jest przede wszystkim groźna dla osób o obniżonej odporności, osób starszych, kobiet w ciąży i niemowląt.

źródło: Gospodarz.pl/GIS

 

  Poleć
Jesteśmy na: Śledziku Facebooku

 

Tagi: mrożone warzywa kukurydza słodka mrożona kukurydza słodka Listeria monocytogenes




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl