Partner portalu




BIEŻĄCE NOTOWANIA




Minimalnie większa konsumpcja drobiu


Dodano: 13.07.2019

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W 2018 r. odnotowano nieznaczny wzrost bilansowego spożycia mięsa drobiowego.

Minimalnie większa konsumpcja drobiu

Jesteś w kategorii wiadomości: Drób i jaja


Zgodnie z oceną IERiGŻ-PIB w 2018 r. bilansowa konsumpcja mięsa drobiowego zwiększyła się do 27,8 kg na mieszkańca z 27,6 kg w 2017 r., a więc o 0,7%. Jednocześnie bilansowe spożycie wieprzowiny wzrosło o 4,7%, a wołowiny o 1%.
 
Wolno rosnąca konsumpcja mięsa drobiowego spowodowana była sporym tempem zwyżki cen detalicznych drobiu o 3,9%, przy spadku cen detalicznych konkurencyjnego mięsa wieprzowego o 1,8%.


źródło: Gospodarz.pl/KOWR foto: Gospodarz.pl

 

  Poleć
Jesteśmy na: Śledziku Facebooku

 

Tagi: drób mięso drobiowe spożycie drobiu




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl