BIEŻĄCE NOTOWANIA




Mniejsza produkcja wieprzowiny


Dodano: 21.05.2019

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W krótkookresowej prognozie Komisja Europejska szacuje, że w 2019 r., w odniesieniu do 2018 r. zmiany produkcji wieprzowiny w UE-28 będą nieznaczne, przy czym w 2019 r. produkcja może być niższa o 4 tys. t.

Mniejsza produkcja wieprzowiny

Jesteś w kategorii wiadomości:


Eksport wieprzowiny do krajów trzecich może być jednak wyższy o 241 tys. t. W efekcie ubytek mięsa wieprzowego po stronie podaży wyniesie 245 tys. t, co przyczyni się do zwyżki cen i obniżki konsumpcji.
 
Komisja Europejska szacuje, że spożycie wieprzowiny w UE-28 może się obniżać z 32,6 kg w wadze detalicznej do 32,2 kg, a więc do poziomu z 2016 r.

źródło: Gospodarz.pl/Rynek Rolny 5(339), foto: Gospodarz.pl/MP

 

  Poleć
Jesteśmy na: Śledziku Facebooku

 

Tagi: wieprzowina trzoda chlewna mięso wieprzowe produkcja wieprzowiny




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl