BIEŻĄCE NOTOWANIA




Warunki eksportu wieprzowiny na rynek Portoryko, Guam, Marianów Północnych


Dodano: 02.09.2019

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W nawiązaniu do zainteresowania eksportem wieprzowiny na rynek Portoryko, Główny Lekarz Weterynarii informuje o warunkach eksportu ww. towarów na wskazany rynek.

Warunki eksportu wieprzowiny na rynek Portoryko, Guam, Marianów Północnych

Jesteś w kategorii wiadomości:


Portoryko jest uznawane za część Stanów Zjednoczonych, w związku z powyższym, wywóz mięsa wieprzowego i produktów z wieprzowych z Polski do Portoryko jest objęty odpowiednimi regulacjami właściwych służb USA, a także podlega restrykcjom nałożonym na Polskę przez amerykańską służbę Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS).
Wysyłki mięsa wieprzowego i produktów mięsnych wieprzowych z Polski mogą być prowadzone wyłącznie z polskich zakładów uprawnionych do eksportu na rynek USA, przy użyciu następujących bilateralnie uzgodnionych z USA wzorów świadectw:
 - Urzędowe świadectwo weterynaryjne dla świeżego mięsa i podrobów eksportowanych do Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej
 - Urzędowe świadectwo weterynaryjne dla produktów mięsnych eksportowanych do Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej.
Jednocześnie, takie same zasady eksportu mięsa wieprzowego i produktów z mięsa wieprzowego z Polski obowiązują w innych terytoriach zamorskich USA, jak Mariany Północne i Guam.

źródło: Gospodarz.pl/GIW foto: sxc.hu

 

  Poleć
Jesteśmy na: Śledziku Facebooku

 

Tagi: wieprzowina eksport wieprzowiny mięso wieprzowe




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl