thumbnail
thumbnail
Dodane: 30 kwieceiń 2015 Aktualizowano 10 sierpień 2022

Niszczarka naci/szczypiorku










Parametry techniczno-eksploatacyjne:
Szerokość robocza 150 cm dostosowana do rozstawu rzędów 67,5 i 75 cm oraz do zagonów
Prędkość robocza 3-5 km/godz
Współpraca z ciągnikiem min. Klasy 0,9 kN o mocy 26-52 kW

Opis Cztery koła podporowe, wyrzut rozdrobnionej naci w lewo, mechaniczny napęd wrzecion rozdrabniających z WPT.   MASZYNA PRAWNIE CHRONIONA   Jeśli jesteś producentem marchwi, pietruszki, pasternaku albo cebuli i potrzebujesz zniszczyć nać lub szczypior to zapoznaj się z ofertą na naszą niszczarkę.   PRZEZNACZENIE MASZYNY Niszczarka przeznaczona jest do rozdrabniania naci albo szczypioru przed wykopaniem warzyw z ziemi. Niszczarka nie uszkadza główki korzenia.   Naszą niszczarką możesz pracować zarówno na redlinach jak i na zagonach. Możesz również niszczyć nać/szczypior na terenach płaskich.   ZASADA PRACY Obsługa maszyny jest bardzo prosta. Podłączasz maszynę do ciągnika, ustawiasz szerokość rzędów (rozstaw kół podporowych), ustawiasz wysokość niszczenia naci (wysokość kół podporowych) i śmiało ruszasz w pole. Jadąc z prędkością 3 – 5 km/godz możesz w ciągu dnia (ok. 10 godzin) oczyścić z naci/szczypioru około 2,5 – 3,5 ha lub więcej jeżeli rzędy są długie i nie tracisz czasu na nawrotach. Podczas pracy nać będzie rozdrabniana i odrzucana z lewej strony w stosunku do kierunku jazdy.   FUNDUSZE UNIJNE Nasze maszyny spełniają wymogi dyrektyw unijnych, wystawiamy maszynom Deklaracje Zgodności, będące warunkiem koniecznym do uzyskania funduszy unijnych. Na życzenie Klienta przygotowujemy pisemne oferty sprzedaży maszyn.
Wszystkie maszyny kwalifikują się do dopłat unijnych.