thumbnail
Dodane: 16 styczeń 2012 Aktualizowano 10 sierpień 2022

SUPERVIT K Nawóz płynny dla warzyw

Opis: Nawóz płynny przeznaczony dla wszystkich gatunków warzyw kapustnych: kalafior, brokuł, kalarepa, kapusta ( biała, włoska, czerwona, pekińska, brukselska).

 
Składniki pokarmowe wyrażone w % (m/m)
N P2O5 K2O CaO MgO Na2O5 SO3 B Co Cu Fe Mn Mo Zn Ti Si Aminokwasy Witaminy Wyciąg z alg
5,2   3,1   0,6                   0,1        

Dostępne opakowania: 1 l, 5 l, 20 l, 30 l, 1000 l
 
Instrukcja stosowania:

Stosować dolistnie, w formie roztworu wodnego , pokrywając roztworem całą powierzchnię liści ze szczególnym uwzględnieniem ich dolnej strony. Unikać oprysku podczas dużego nasłonecznienia, wysokiej temperatury oraz silnego wiatru. Doglebowo - przy zachowaniu optymalnej wilgotności podłoża rozsadę zasilać roztworem o stężeniu 0,2-0,3% (0,2-0,3 l nawozu rozcieńczyć w 100l wody). Dolistnie- stosować roztwór 0,1-0,2% w ilości 0,3-1 l roztworu na 10 m2 w zależności od wielkości roślin. Uprawy w gruncie- zalecana dawka nawozu 3-8 l na ha w każdym oprysku ( dawkę oprysku dostosować do zasobności gleby i wielkości roślin). Zalecane stężenie cieczy użytkowej 1-2% ( 1, 2 l nawozu rozcieńczyć w 100l wody). Optymalne zużycie cieczy użytkowej 300-600l/ha. Pierwszy oprysk warzyw kapustnych wykonywać 2-3 tygodnie po posadzeniu rozsady a następnie przeprowadzać co 14 dni. Dokarmianie zakończyć: odmiany wczesne 3-4 tygodnie przed zbiorem; odmiany późne w połowie sierpnia.