| Autor: redakcja6

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17-21.06.2013)

W dniach od 17 do 21 czerwca 2013 roku wzrosły ceny masła, mleka w proszku, mleka spożywczego pasteryzowanego oraz UHT. Potaniało natomiast mleko zagęszczone, a także: serwatka w proszku, jogurt naturalny, kefir oraz śmietana i śmietanka.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17-21.06.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (17-21.06.2013):
  • cena – 15,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Ceny mleka w proszku (17-21.06.2013):
  • cena – 12,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka zagęszczonego (17-21.06.2013):
  • cena – 5,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 6,0%
Ceny serwatki w proszku (17-21.06.2013):
  • cena – 3,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (17-21.06.2013):
  • cena – 1,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego UHT (17-21.06.2013):
  • cena – 1,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny jogurtu naturalnego (17-21.06.2013):
  • cena – 3,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny kefiru (17-21.06.2013):
  • cena – 2,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki (17-21.06.2013):
  • cena – 5,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%

 

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!