Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (29.07-04.08.2013)

W dniach od 29 lipca do 4 sierpnia 2013 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Nieznaczny spadek cen zaobserwowano w obrębie masła, mleka zagęszczonego oraz kefiru. Natomiast na stabilnym poziomie pozostało mleko w proszku oraz mleko spożywcze UHT.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (29.07-04.08.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (29.07-04.08.2013):
  • cena – 16,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny mleka w proszku (29.07-04.08.2013):
  • cena – 13,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka zagęszczonego (29.07-04.08.2013):
  • cena – 5,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
Ceny serwatki w proszku (29.07-04.08.2013):
  • cena – 3,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (29.07-04.08.2013):
  • cena – 1,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost  o 0,9%
Ceny mleka spożywczego UHT (29.07-04.08.2013):
  • cena – 1,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny jogurtu naturalnego (29.07-04.08.2013):
  • cena – 4,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny kefiru (29.07-04.08.2013):
  • cena – 2,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki (29.07-04.08.2013):
  • cena – 5,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%

 



Tagi:
źródło: