Ceny serów w Polsce (12-18.08.2013)

W dniach od 12 do 18 sierpnie 2013 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce. Na stabilnym poziomie pozostała Mozzarella, natomiast spadkowi uległy ceny serów: Gouda, Feta i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (12-18.08.2013)
Ceny serów w okresie od 12 do 18 sierpnia 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 15,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%
b) typu Gouda
  • cena – 14,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
g) typu Feta
  • cena – 10,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
h) pleśniowe
  • cena – 20,45 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,52 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

 



Tagi:
źródło: