| Autor: redakcja6

Rynek serów w Polsce (10-16.12.2012)

W dniach od 10 do 16 grudnia 2012 roku zanotowano w większości przypadków spadek średnich cen sprzedaży serów. Tylko w przypadku serów typu Edamski, Gouda, Cheddar i Mozzarella ich ceny uległy wzrostowi.

Rynek serów w Polsce (10-16.12.2012)
Ser typu Edamski
  • cena – 14,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
 
Ser typu Gouda
  • cena – 14,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
 
Ser typu Cheddar
  • cena – 13,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
 
Ser typu Ementaler
  • cena – 14,50 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
 
Ser Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
 
Ser typu Radamer
  • cena – 15,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
 
Ser typu Mozzarella
  • cena – 15,18/ zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
 
Ser typu Feta
  • cena – 10,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
 
Sery pleśniowe
  • cena – 20,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
 
Ser twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
 
Serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 6,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!