Monitor fraz

Zapamiętaj mnie    Przypomnij hasło

Partner portalu




Zdrowy ciemny chleb lekiem na spadającą konsumpcję?

Dodano:

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


Z roku na rok spożywamy coraz mniej pieczywa. W związku z tym piekarze i producenci zbóż...

Z roku na rok spożywamy coraz mniej pieczywa. W związku z tym piekarze i producenci zbóż chcą promować ciemny chleb.


Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości raz w tygodniu na e-mail!

Akceptuję regulamin portalu






Co jest powodem spadku konsumpcji? Zdaniem Polaków niemały wpływ ma cena czy też dieta, ale głównie chodzi tu o jakość pieczywa, która nie jest najlepsza.
 
Niestety mimo zaleceń codziennego spożywania pieczywa, szczególnie tego gruboziarnistego, coraz częściej w ogóle rezygnujemy z niego.
 
W związku z tym od nadchodzącego roku rozpoczyna się akcja promocyjna dotycząca pełnowartościowych makaronów i pieczywa.

Google+


źródło:





Nie ma żadnych komentarzy! Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość.
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się i bierz aktywny udział w życiu serwisu.
Skomentuj

Czy artykuł był pomocny? +0 pkt. razem głosów: 0





Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Gospodarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Dodając komentarz akceptujesz regulamin serwisu.


  • Niewielki eksport pszenicy z Polski
  • Niewielki eksport pszenicy z Polski

    W 2017 roku eksport pszenicy z Polski był wyraźnie mniejszy niż rok wcześniej i wyniósł 2,8 mln t. Większość sprzedaży trafiła do Niemiec, krajów afrykańskich i na Półwysep Arabski.
  • Unijny handel drobiem
  • Unijny handel drobiem

    Jak wynika z danych USDA Unia Europejska jest czwartym na świecie, po Stanach Zjednoczonych, Brazylii i Chinach producentem mięsa drobiowego. Jak wynika z prognoz Komisji Europejskiej w 2018 r. unijna...
  • Spożycie artykułów zbożowych
  • Spożycie artykułów zbożowych

    Według badań budżetów gospodarstw domowych najwięcej pieczywa i produktów zbożowych, w przeliczeniu na 1 osobę, spożywają emeryci i renciści (w 2016 r. było to średnio 7,28 kg...
  • Wzrost cen detalicznych artykułów zbożowych przyspieszył w II połowie 2017 r.
  • Wzrost cen detalicznych artykułów zbożowych przyspieszył w II połowie 2017 r.

    W 2017 r. ceny żywności w Polsce były przeciętnie ok. 4,8% wyższe niż w 2016 r. Odpowiadał za to przede wszystkim nabiał – masło na sklepowych półkach było średnio o 40% droższe niż rok...
  • Niskie, ale stabilne ceny zbóż w 2017 roku
  • Niskie, ale stabilne ceny zbóż w 2017 roku

    2017 rok był już trzecim z rzędu charakteryzującym się relatywnie niskimi, choć wyższymi niż rok wcześniej, cenami skupu zbóż. Jest to w dużym stopniu związane z dużą podażą ziarna na...




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2014r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl