Rynek produktów mleczarskich w Polsce (03-09.12.2012)

W okresie od 3 do 9 grudnia 2012 roku zanotowano nieznaczne wzrosty cen przetworów mleczarskich w porównaniu z poprzednim tygodniem. Spadki obserwowano jedynie w przypadku mleka w proszku, serwatki w proszku i kefiru.

Rynek produktów mleczarskich w Polsce (03-09.12.2012)
Masło 82% tłuszczu, 16% wody w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 1 506,93 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
 
Mleko w proszku w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 1 087,18 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
 
Mleko zagęszczone w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 621,42 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowymwzrost o 1,7%
 
Serwatka w proszku w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 372,04 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym spadek o 2,5%
 
Mleko spożywcze pasteryzowane w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 175,30 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym wzrost o 0,1%
 
Mleko spożywcze UHT w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 185,80 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym wzrost o 0,7%
 
Jogurt naturalny w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 376,49 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym wzrost o 0,3%
 
Kefir w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 269,88 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowymspadek o 0,3%
 
Śmietana i śmietanka w okresie 3-9.12.2012 roku:
  • cena – 565,74 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym wzrost o 0,6%

 



Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!