Rynek serów w Polsce (31.12.2012-06.01.2013)

W dniach od 31 grudnia 2012 do 6 stycznia 2013 roku zanotowano wzrost cen większości serów w Polsce. Spadki dotyczyły jedynie sera Edamskiego, Cheddar i twarogu min. 40% tł. Natomiast bez zmian w cenie pozostały sery typu Radamer i Feta.

Rynek serów w Polsce (31.12.2012-06.01.2013)
Ceny sera typu Edamski (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 14,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
 
Ceny sera typu Gouda (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 14,1 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
 
Ceny sera typu Cheddar (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 13,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%
 
Ceny sera typu Ementaler (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 15,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
 
Ceny sera typu Podlaski, Zamojski, Morski (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 13,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
 
Ceny sera typu Radamer (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 15,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
 
Ceny sera typu Mozzarella (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 15,54/ zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
 
Ceny sera typu Feta (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 10,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
 
Ceny serów pleśniowych (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 20,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,9%
 
Ceny twarógów min. 40% tł. (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 9,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
 
Ceny serka wiejskiego min. 40% tł. (31.12.2012-06.01.2013)
  • cena – 6,86% zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym wzrost o 2,6%




Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!