Średnie ceny przetworów mlecznych w Polsce (10-16.12.2012)

W okresie od 10 do 16 grudnia 2012 roku wzrosły średnie ceny mleka 82% tł., zagęszczonego, pasteryzowanego i serwatki w proszku. Obniżki zanotowano w przypadku mleka spożywczego UHT, jogurtu, kefiru i śmietany.

Średnie ceny przetworów mlecznych w Polsce (10-16.12.2012)
Masło 82% tł., 16% wody na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 15,38 zł/kg
  • w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 2,1%
     
Mleko w proszku na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 11,02 zł/kg
  • w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 1,4%
 
Mleko zagęszczone na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 6, 38 zł/kg
  • w zestawieniu tygodniowym – wzrost cen o 2,6%
 
Serwatka w proszku na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 3,74 zł/kg
  • w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 0,5%
 
Mleko spożywcze pasteryzowane na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 1,76 zł/kg
  • w zestawieniu tygodniowym – wzrost cen o 0,2%
 
Mleko spożywcze UHT na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 1,84 zł/kg
  • w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 0,9%
 
Jogurt naturalny na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 3,75 zł/kg
  • w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 0,4%
 
Kefir na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 2,69 zł/kg
  • w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 0,2%
 
Śmietana i śmietanka na dzień 16.12.2012 r.
  • cena – 5,65 zł/kg
  • w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 0,1%


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!