Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

  • 2023-01-05

    Jakość handlowa przetworów warzywnych w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej sałatek i surówek warzywnych (w tym oferowanych luzem), którą objęto 108 podmiotów (61 lokali gastronomicznych, 47 sklepów).

  • 2023-01-04

    Jakość handlowa piwa w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej piwa, którą objęto 93 podmioty (50 sklepów i 43 producentów).

  • 2023-01-02

    Jakość handlowa przypraw w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych skontrolowała jakość handlową przypraw jednoskładnikowych, mieszanek przypraw (np. typu zioła prowansalskie) i przypraw do konkretnych potraw (np. do grilla, do mięsa, do sałatek) z uwzględnieniem produktów paczkowanych oraz sprzedawanych luzem (na wagę).

  • 2023-01-01

    Jakość handlowa soków i nektarów oraz znakowanie syropów owocowych w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej soków i nektarów oraz oznakowania syropów owocowych, którą objęto 91 podmiotów (57 sklepów i 34 producentów).

  • 2022-12-29

    Jakość karmy dla zwierząt domowych w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej karmy pełnoporcjowej (suchej i mokrej) dla psów i kotów w 19 sklepach.

  • 2022-12-28

    Poradnik dla konsumentów

    Jak wybierać produkty spożywcze w czasie zakupów przedświątecznych.

  • 2022-12-23

    Warunki chowu i tuczu gęsi oraz jakość handlowa gęsiny w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych skontrolowała warunki chowu i tuczu gęsi oraz jakość handlową mięsa gęsiego.

  • 2022-12-19

    Jakość handlowa wyrobów garmażeryjnych w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych sprawdziła jakość handlową wyrobów garmażeryjnych z nadzieniem (typu pierogi, naleśniki, krokiety, pyzy, kartacze) w 76 lokalach gastronomicznych.

  • 2022-11-21

    Kontrola sprzedaży „okazjonalnej”

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości produktów oferowanych w lokalach gastronomicznych otwieranych sezonowo w miejscowościach turystycznych oraz w punktach sprzedaży oferujących wyroby regionalne.

  • 2022-11-17

    Jakość handlowa świeżych owoców i warzyw w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kolejną kontrolę jakości handlowej świeżych owoców i warzyw. Objęto nią 113 podmiotów działających na początkowych etapach dystrybucji (głównie hurtownie), w których sprawdzono 552 partie.

  • 2022-11-15

    Jakość handlowa przetworów mlecznych i znakowanie wyrobów mlekopodobnych w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych sprawdziła jakość handlową przetworów mlecznych oraz oznakowanie i prezentację wyrobów mlekopodobnych. Kontrolą objęto łącznie 128 podmiotów, w tym 64 producentów i 64 sklepy.

  • 2022-10-31

    Jakość handlowa ziemniaków w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej ziemniaków.

  • 2022-10-27

    Jakość handlowa mięsa i jego przetworów w 2022 r.

    Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych sprawdziła jakość handlową mięsa i jego przetworów (parówek i innych kiełbas). Kontrolą objęto łącznie 155 podmiotów, w tym 81 producentów i 74 sklepy.