Partner portalu




BIEŻĄCE NOTOWANIA




Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16.10.2016)


Dodano: 28.10.2016

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W dniach od 10 do 16.10.2016 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena zagęszczonego mleka i jogurtu naturalnego zmalała, a cena kefiru pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16.10.2016)

Jesteś w kategorii wiadomości: Przetwórstwo spożywcze


Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 18,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 8,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
Ceny zagęszczonego mleka:
  • cena – 6,38 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 3,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%
 

źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto: sxc.hu


Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl