Partner portalu




BIEŻĄCE NOTOWANIA




Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20.11.2016)


Dodano: 01.12.2016

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W dniach 14-20.11.2016 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka w proszku, zagęszczonego mleka i serwatki w proszku spadła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20.11.2016)

Jesteś w kategorii wiadomości: Przetwórstwo spożywcze


Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 19,12 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,43 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,40 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 6,2%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,22 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,91 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,98 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,61 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,02 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%


źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto: sxc.hu


Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl