BIEŻĄCE NOTOWANIA




Eksport świeżych warzyw na stabilnym poziomie


Dodano: 07.11.2018

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


Eksport amerykańskich świeżych warzyw w okresie od stycznia po sierpień w bieżącym roku była na poziomie zbliżonym do zeszłorocznego.

Eksport świeżych warzyw na stabilnym poziomie

Jesteś w kategorii wiadomości:


Niemniej jednak zaobserwowano spadek zbiorów pomidorów, sałaty rzymskiej i cebuli, które zostały zrekompensowane większym wywozem sałaty głowiastej, ogórków, marchwi, selera, brokułów, dyni, a także papryczek chili.
 
Niestety niekorzystna aura w Oregonie i Waszyngtonie spowolniła zbiory cebuli, przez co tempo żniw było mniejsze niż wynosi średnia 3-letnia. Za to w Kalifornii na cele rolnicze zużywa się 62% całkowitego zużycia wody. Deficyty w opadach powstają z częściowego wykorzystania wody pochodzącej ze zbiorników wodnych znajdujących się na terenie całego stanu, przy czym w szczególności w okresach jeszcze większej suszy. Tym bardziej, że większość warzyw w całym stanie ma zapotrzebowanie na wilgoć zwłaszcza w okresie wiosennym. Według danych USDA, w ostatnich dwóch latach w Kalifornii przypadało 59% łącznej produkcji warzyw w USA.

źródło: Gospodarz.pl/USDA foto: Gospodarz.pl/AN

 

  Poleć
Jesteśmy na: Śledziku Facebooku

 

Tagi: warzywa eksport warzyw świeże warzywa sałata głowiasta ogórki marchew seler brokuły dynia papryczki chili




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl