Konferencja “Ekologiczne przetwórstwo żywności – poprawa jakości oraz ochrona środowiska” w Łodzi

Dodano: 2011-09-01, komentarzy: 0
Konferencja “Ekologiczne przetwórstwo żywności – poprawa jakości oraz ochrona środowiska” w Łodzi

Start: 2011-10-14 10:00:00

Koniec: 2011-10-16 16:00:00

Gdzie: Międzynarodowe Targi Łódzkie


Międzynarodowa Konferencja “Ekologiczne przetwórstwo żywności – poprawa jakości oraz ochrona środowiska” w ramach Natura Food 2011.

  

Konferencja na którą zaproszono europejskich przedstawicieli producentów, przetwórców i dystrybutorów ma na celu omówienie aktualnego stanu ekologicznego przetwórstwa żywności i jakości przetworzonej żywności ekologicznej w kontekście ochrony środowiska. Celem spotkania jest również wypracowanie zaleceń dla rozwoju europejskiego przetwórstwa i jakości żywności ekologicznej.


Będzie to pierwsze na taką skalę wydarzenie w trakcie trwania Natura Food. Konferencja tłumaczona symultanicznie na 4 języki z pewnością będzie miejscem wymiany doświadczeń, dobrych praktyk i opinii stowarzyszeń branżowych, europejskich i krajowych decydentów, naukowców i innych związanych z branżą podmiotów.


Spotkanie organizuje IFOAM EU Group - Grupa regionalna IFOAM UE utworzona w 1992 r., która stanowi europejską strukturę Międzynarodowej Federacji Rolnictwa Ekologicznego. Tworzy ją ponad 330 organizacji spośród 750 organizacji członkowskich IFOAM.

Więcej informacji znajdziecie Państwo na  http://naturafood.wordpress.com/


Źródło: www.naturafood.wordpress.com


 


Tagi powiązane z tym hasłem:
Targi, Natura Food, ochrona środowiska, przetwórstwo żywności, Ekologiczne, konferencja


Nie ma żadnych komentarzy! Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość.
Tytuł
Treść