Kategorie
Zobacz również tu
-
Pistacjowy zawrót głowy
2025-04-29 -
Ceny skupu mleka w Polsce
2025-04-29 -
Ceny drobiu w Polsce (20.04.2025)
2025-04-29
Poznaj produkty
-
BORTYTAN (nawóz borowy)
2012-01-15 -
Komora do przechowywania produktu luzem
2012-11-19 -
Seria MF 3000 SZ0687
2011-12-14 -
Wózki sadownicze trzypaletowe
2016-05-12
Bakterie E. coli w mięsie z Polski
Jak poinformowała Rosyjska Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego (Rossielchoznadzor) w mrożonym szpiku wieprzowym i wołowinie z jednego zakładów z Polski wykryto bakterię E. coli.

W czasie badań szpiku wieprzowego mrożonego, pochodzącego z Zakładów Mięsnych Carnis-Koło Bronisław Rowecki Sp. J., znaleziono bakterie grupy E. coli oraz mezofilne aerobowe i fakultatywne anaerobowe mikroorganizmy, z kolei w partii mrożonej wołowiny z Zakładów Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o. wykryto bakterie grupy E. coli.
Jak poinformował Rossielchoznadzor polska służba weterynaryjna została już powiadomiona o naruszeniach, a produkcję z obu przedsiębiorstw poddano zaostrzonej kontroli laboratoryjnej.
Ponadto, Rossielchoznadzor podał informację o zaostrzonej kontroli produktów pochodzących z firmy Torex Sp. z o.o. Służby rosyjskie wymieniają ją bowiem w gronie podmiotów z 18 innych krajów, w produktach których wykryto szkodliwe lub zakazane substancje.
Czytaj komunikat Głównego Lekarza Weterynarii na temat skażonego mięsa z Polski
