Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13-19.05.2013)

W okresie od 13 do 19 maja 2013 roku rosły ceny masła, mleka w proszku, mleka zagęszczonego, serwatki w proszku w mleka spożywczego pasteryzowanego w Polsce w porównaniu z notowaniami sprzed tygodnia. Staniało natomiast mleko spożywcze UHT, jogurt naturalny, kefir oraz śmietana i śmietanka.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13-19.05.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (13-19.05.2013):
  • cena – 15,50 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka w proszku (13-19.05.2013):
  • cena – 12,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka zagęszczonego (13-19.05.2013):
  • cena – 5,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%
Ceny serwatki w proszku (13-19.05.2013):
  • cena – 3,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (13-19.05.2013):
  • cena – 1,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego UHT (13-19.05.2013):
  • cena – 1,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny jogurtu naturalnego (13-19.05.2013):
  • cena – 3,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny kefiru (13-19.05.2013):
  • cena – 2,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Cena śmietany i śmietanki (13-19.05.2013):
  • cena – 5,50 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%

 



Tagi:
źródło: