| Autor: redakcja6

Ceny przetworów mlecznych w Polsce (21-27.01.2013)

W dniach od 21 do 27 stycznia 2013 roku zaobserwowano nieznaczne wzrosty cen większości przetworów mlecznych w Polsce. Spadki dotyczyły jedynie masła 82% tł. i jogurtu naturalnego.

Ceny przetworów mlecznych w Polsce (21-27.01.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (21-27.01.2013):
  • cena – 1 452,31 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
 
Ceny mleka w proszku (21-27.01.2013):
  • cena – 1 099,99 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
 
Ceny mleka zagęszczonego (21-27.01.2013):
  • cena – 588,30 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
 
Ceny serwatki w proszku (21-27.01.2013):
  • cena – 383,98zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
 
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (21-27.01.2013):
  • cena – 176,03 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
 
Ceny mleka spożywczego UHT (21-27.01.2013):
  • cena – 184,56 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
 
Ceny jogurtu naturalnego (21-27.01.2013):
  • cena – 386,47 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
 
Ceny kefiru (21-27.01.2013):
  • cena – 270,84 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
 
Cena śmietany i śmietanki (21-27.01.2013):
  • cena – 568,05 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%


Tagi:
źródło: