Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
ŁADOWARKI TELESKOPOWE SCHAFFER
2014-11-04 -
Przetrząsacz Sip SPIDER 455|4 ALP
2019-12-18 -
Owijarka do bel Z560 – stacjonarna
2016-01-08 -
CenterPoint™ RTX™
2015-04-27 -
Prasoowijarka podłączana G5040 KOMBI GOWEIL
2020-07-24 -
Nasienie buhaja Martinius
2021-08-24
Zwyżka importu mięsa owczego i koziego do UE (I-V 2016)
W okresie styczeń-maj 2016 r. import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do krajów Unii Europejskiej wzrósł o 8,4%, i wyniósł 115,6 tys. ton - podaje FAMMU/FAPA.
Import mięsa owczego i koziego
W dalszym ciągu największy udział w handlu tym towarem ze Wspólnotą miała Nowa Zelandia (103,1 tys. ton, 89,2% udział w handlu). Przywóz z Nowej Zelandii wzrósł w odniesieniu do analogicznego okresu 2015 r. o 11,3%. Ponadto większe ilości mięsa owczego i koziego sprowadzano także z Australii (7,3 tys. ton, spadek o 19,6%), byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii (1,8 tys. ton, wzrost o 21,2%), Chile (nieco ponad 1 tys. ton, spadek o 9,8%), Urugwaju (883 tony, spadek o 22%), Islandii (667 ton, prawie trzykrotny wzrost), Falklandów (400 ton, spadek o 8,9%) oraz z Argentyny (386 ton, spadek o 8,9%).