Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (05.06.2016)

W dniach od 30 maja do 5 czerwca 2016 roku odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła i jogurtu naturalnego wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (05.06.2016)

Ceny przetworów mleczarskich
 

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 11,13 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 1,4%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,93 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,32 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,7%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,66 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,68 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%



Tagi:
źródło: