Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.02.2015)

W dniach od 16 do 22 lutego 2015 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano jedynie w obrębie cen mleka proszku oraz jogurtu naturalnego. Z kolei cena mleka spożywczego pasteryzowanego pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.02.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,47 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,22 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,1%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 5,88 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,8%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,39 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,92 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,26 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 2%



Tagi:
źródło: