Kategorie
Zobacz również tu
-
Prognozy plonów średnich w UE
2024-05-05 -
Ceny ważniejszych produktów rolnych w marcu
2024-05-03 -
Historycznie niskie bezrobocie w marcu
2024-05-03 -
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Prosta przyczepa z wywrotem do tyłu
2014-05-21 -
Systemy zarządzania dystrybucją
2016-01-07
Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18-24.01.2016)
W dniach od 18 do 24 stycznia 2016 roku odnotowano spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, serwatki w proszku i jogurtu naturalnego wzrosła, a cena mleka spożywczego UHT pozostała niezmienna.
Ceny przetworów mleczarskich
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
-
cena – 13,07 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka w proszku:
-
cena – 7,59 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,1%
Ceny zagęszczonego mleka:
-
cena – 5,54 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 6,3%
Ceny serwatki w proszku:
-
cena – 2,44 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,8%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
-
cena – 1,71 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
Ceny mleka spożywczego UHT:
-
cena – 1,80 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny jogurtu naturalnego:
-
cena – 3,89 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny kefiru:
-
cena – 2,62 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%
Cena śmietany i śmietanki:
-
cena – 5,67 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%