Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (2.09-8.09.2013)

W okresie od 2 do 8 września 2013 roku notowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce. Spadek dotyczył jedynie mleka w proszku, serwatki w proszku, jogurtu naturalnego oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (2.09-8.09.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (2.09-8.09.2013):
  • cena – 17,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka w proszku (2.09-8.09.2013):
  • cena – 13,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka zagęszczonego (2.09-8.09.2013):
  • cena – 6,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Ceny serwatki w proszku 2.09-8.09.2013):
  • cena – 3,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (2.09-8.09.2013):
  • cena – 1,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 0,7%
Ceny mleka spożywczego UHT (2.09-8.09.2013):
  • cena – 1,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny jogurtu naturalnego (2.09-8.09.2013:
  • cena – 4,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny kefiru (26.08-1.09.2013):
  • cena – 2,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki (2.09-8.09.2013):
  • cena – 5,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%


Tagi:
źródło: