Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.01-01.02.2015)

W dniach od 26 stycznia do 1 lutego 2015 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zaobserwowano jedynie w obrębie cen mleka w proszku i mleka zagęszczonego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.01-01.02.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 12,87 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,10 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 5,87 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,33 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,91 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,27 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,01 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%



Tagi:
źródło: