Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.04-03.05.2015)

W dniach od 27 kwietnia do 3 maja 2015 roku odnotowano spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena serwatki w proszku, mleka spożywczego UHT oraz jogurtu naturalnego wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.04-03.05.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,07 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,01 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,71 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,91 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,99 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,67 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 0,4%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,74 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%



Tagi:
źródło: