Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (29.04-05.05.2013)

W okresie od 29 kwietnia do 5 maja 2013 roku wzrastały notowania cen przetworów mleczarskich w Polsce. Niewielkie spadki miały miejsce jedynie w przypadku mleka spożywczego pasteryzowanego oraz jogurtu naturalnego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (29.04-05.05.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (29.04-05.052013):
  • cena – 15,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka w proszku (29.04-05.052013):
  • cena – 12,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Ceny mleka zagęszczonego (29.04-05.052013):
  • cena – 6,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%
Ceny serwatki w proszku (29.04-05.052013):
  • cena – 3,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (29.04-05.052013):
  • cena – 1,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka spożywczego UHT (29.04-05.052013):
  • cena – 1,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego (29.04-05.052013):
  • cena – 3,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny kefiru (29.04-05.052013):
  • cena – 2,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Cena śmietany i śmietanki (29.04-05.052013):
  • cena – 5,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,6%

 



Tagi:
źródło: