Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (9.10.2016)

W dniach od 3.10 do 9.10.2016 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena serwatki, jogurtu naturalnego, kefiru i śmietany zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (9.10.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 17,91 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,07 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,39 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 6,4%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,00 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,77 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,81 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,2%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,94 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,56 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

 



Tagi:
źródło: