Ceny serów w Polsce (02-08.06.2014)

W dniach od 2 do 8 czerwca 2014 roku spadły ceny większości serów w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Wzrost odnotowano natomiast w przypadku serów mozzarella, feta, pleśniowych i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (02-08.06.2014)
Ceny serów w okresie od 2 do 8 czerwca 2014 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
b) typu Gouda
  • cena – 13,51 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,8%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
g) typu Feta
  • cena – 10,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
h) pleśniowe
  • cena – 20,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
 


Tagi:
źródło: